گواهینامه SSL چیست؟ گواهی SSL یک گواهی دیجیتال است که هویت یک وب سایت را تأیید میکند و یک اتصال رمزگذاری شده را فعال میکند. SSL مخفف Secure Sockets Layer، یک پروتکل امنیتی است که یک پیوند رمزگذاری شده بین یک وب سرور و یک مرورگر وب ایجاد میکند.
شرکتها و سازمانها باید گواهیهای SSL را به وبسایتهای خود اضافه کنند تا تراکنشهای آنلاین را ایمن کنند و اطلاعات مشتریان را خصوصی و امن نگه دارند.
در این مقاله به شما خواهیم گفت که گواهینامه SSL چیست و چرا باید از آن استفاده کرد.
گواهینامه SSL چیست؟
گواهی SSL اطلاعات مهمی را برای تأیید مالک یک وب سایت و رمزگذاری ترافیک وب با SSL/TLS، از جمله کلید عمومی، صادرکننده گواهی، و زیردامنه های مرتبط نمایش میدهد.
گواهینامه های SSL چیزی است که وب سایتها را قادر میسازد از HTTPS استفاده کنند که از HTTP ایمن تر است. گواهی SSL یک فایل داده ای است که در سرور اصلی یک وب سایت میزبانی میشود. گواهیهای SSL رمزگذاری SSL/TLS را ممکن میسازد و حاوی کلید عمومی وبسایت و هویت وبسایت به همراه اطلاعات مرتبط است.
با خرید ssl دستگاههایی که تلاش میکنند با سرور مبدا ارتباط برقرار کنند به این فایل برای دریافت کلید عمومی و تأیید هویت سرور ارجاع میدهند. کلید خصوصی مخفی و ایمن نگه داشته میشود.
گواهینامه های SSL شامل اطلاعات زیر در یک فایل داده واحد است:
- نام دامنه ای که گواهی برای آن صادر شده است
- برای کدام شخص، سازمان یا دستگاه صادر شده است
- کدام مرجع گواهی آن را صادر کرده است
- امضای دیجیتال مرجع گواهی
- زیر دامنه های مرتبط
- تاریخ صدور گواهینامه
- تاریخ انقضای گواهینامه
- کلید عمومی (کلید خصوصی مخفی نگه داشته میشود): کلیدهای عمومی و خصوصی مورد استفاده برای SSL اساساً رشته های طولانی از کاراکترها هستند که برای رمزگذاری و امضای دادهها استفاده میشوند. داده های رمزگذاری شده با کلید عمومی فقط با کلید خصوصی قابل رمزگشایی هستند.
این گواهی بر روی سرور اصلی یک وب سایت میزبانی میشود و به هر دستگاهی که درخواست بارگیری وب سایت را دارد ارسال میشود. اکثر مرورگرها به کاربران امکان مشاهده گواهی جزئیات SSL را میدهند. در صورت ثبت دامنه ir امکان استفاده از گواهی نامه ssl را نیز دارید.
چرا باید از SSL استفاده کنیم؟
۱- گواهینامه های SSL برای اثبات آینده سایت شما
امنیت وب برای همیشه در حال پیشرفت است. گواهینامه های SSL دفاع نهایی در برابر هکرها نیستند، اما شروع خوبی هستند. زیرا SSL نیز توسعه یافته است.
به طور خاص، به امنیت لایه حمل و نقل (TLS) ارتقا یافته است. احتمالاً دیده اید که SSL و TLS به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما تفاوت هایی وجود دارد. TLS به دلیل تأییدهای دقیق تر، الگوریتم های جدیدتر و نسل های کلیدی بهتر قوی تر است. این احراز هویت قبل از انتقال دادهها انجام میشود، بنابراین بسیار سریع اتفاق میافتد.
تا زمانی که HTTPS باشد، صفحات بین نقاط پایانی رمزگذاری میشوند. به دنبال TLS باشید، اما همچنین بدانید که بسیاری از سرویسها (مانند Let’s Encrypt و Symantec’s Encryption Everywhere) از قبل آن را پیادهسازی میکنند.
سایت خود را با یک گواهی SSL ایمن نگه دارید. بزرگ یا کوچک، تجارت الکترونیک یا وبلاگ، فرقی نمیکند: هر سایتی به اقدامات امنیتی قوی نیاز دارد.
شما واقعاً نباید دسترسی سایت خود را دست کم بگیرید، و نه مسئولیت های خود را به عنوان مالک آن. به طور مشابه، شما نباید قدرت آدرسهای HTTPS و رمزگذاری را بهطور کلی دست کم بگیرید. این یک بخش حیاتی از اینترنت است. اگر تا به حال آن را نداشتید وقت آن رسیده است که گواهی SSL دریافت کنید.
۲- با ssl شما برای کاربران قابل اعتمادتر هستید
ناگفته نماند که خوانندگان به یک سایت امن بیش از یک سایت اعتماد دارند که میتواند برای دستگاه آنها مضر باشد. امیدواریم همیشه با بررسی URL، به ویژه صفحات تجارت الکترونیک، ایمن بودن سایت را بررسی کنید. برخی از کاربران حتی از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) برای اطمینان از حفظ سطح خوبی از امنیت استفاده میکنند.
چند سال پیش، افراد نسبتا کمی در مورد گواهینامه های SSL میدانستند. اکنون، بسیاری دیگر نیاز به چنین امنیتی را تشخیص میدهند. احتمالاً میتوانیم از گوگل برای افزایش این آگاهی تشکر کنیم.
با یک گواهی، پیامی را برای خوانندگان و مشتریان خود ارسال میکنید و به آنها ثابت میکنید که حریم خصوصی آنها را جدی میگیرید. و با این کار، اعتماد به نفس را القا میکنید.
بدون گواهی SSL، شما یک پرچم قرمز را برای خوانندگان خود تکان میدهید که ممکن است بازدیدهای بعدی آنها را متوقف کند.
بیشتر بخوانید: وب سرور چیست
۳- کروم سایت شما را به درستی نمایش میدهد
هر کاربر Google Chrome که سعی میکند از سایتی بازدید کند که گواهی SSL ندارد، در عوض صفحه ای را میبیند که به آنها هشدار میدهد که اتصال خصوصی نیست.
به خاطر داشته باشید که گوگل کروم محبوب ترین مرورگر اصلی است. مردم رابط آن را دوست دارند و تا حد زیادی بسیار امن است. کروم، صفحات رمزگذاری شده را با قفل و پیام سبز رنگ “Secure” بارگذاری کرده است.
در سال 2018، گوگل موضع خود را در مورد این موضوع تغییر داد. کروم بهجای مشاهده HTTP بهعنوان مدل استاندارد برای سایتها، HTTPS را بهعنوان پیشفرض انتظار دارد و فقط سایتهای غیرایمن را با اکراه نشان میدهد، یعنی پس از هشدار به کاربران که این سایت ایمن نیست، نمایش میدهد.
۴- گواهینامه های SSL رتبه بندی موتورهای جستجو را بهبود میبخشد
ما مشخص کردهایم که کروم سایت شما را بدون SSL نمیپسندد. گوگل به عنوان موتور جستجو نیز این کار را نخواهد کرد.
بسیاری برای به دست آوردن رتبه بالاتر در گوگل به خدمات سئو متکی هستند. اما هر چیزی را جستجو کنید، این احتمال وجود دارد که اکثریت قریب به اتفاق نتایج در صفحه اول دارای آدرس های HTTPS باشند. از هر متخصص سئو بپرسید، آنها به شما خواهند گفت که قرار گرفتن سایتها در دو صفحه اول نتایج حیاتی است. تعداد کمی فراتر از آن نگاه میکنند.
هر کاری قانونی که میتوانید انجام دهید تا از رقابت جلوتر بمانید – به ویژه با اولویت دادن به امنیت – بسیار مهم است.
با یک گواهی SSL، نه تنها خوانندگان بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد، بلکه موتورهای جستجو نیز به شما اعتماد خواهند کرد. این باعث میشود خوانندگان بیشتری داشته باشید و هر چه وبلاگ شما محبوب تر شود، رتبه آن در گوگل بالاتر میرود! این یک برد-برد است.
نتیجه گیری
گواهی SSL گواهی دیجیتالی است که هویت یک وب سایت را تأیید میکند و اطلاعات ارسال شده به سرور را با استفاده از فناوری SSL رمزگذاری میکند. رمزگذاری فرآیند درهمسازی دادهها به قالب غیرقابل رمزگشایی است که فقط با کلید رمزگشایی مناسب میتواند به یک قالب قابل خواندن بازگردانده شود.
یک گواهی به عنوان یک “گذرنامه” الکترونیکی عمل میکند که اعتبار یک نهاد آنلاین را هنگام انجام تجارت در وب ایجاد میکند. هنگامیکه یک کاربر اینترنت سعی میکند اطلاعات محرمانه را به یک وب سرور ارسال کند، مرورگر کاربر به گواهی دیجیتال سرور دسترسی پیدا میکند و یک اتصال امن برقرار میکند. امنیت دادهها نیاز روز است. و گواهینامه های SSL به شدت برای تامین امنیت دادهها کار میکنند.
شما میتوانید از کارشناسان و متخصصین وب رمز برای تهیه و بکارگیری SSL یاری بگیرید.